Gratis bezorging horloges boven € 50
Meistersinger

Meistersinger horloges

Het merk

Manfred Brassler richtte Meistersinger op in 2001. Brassler wilde topkwaliteit horloges met het unique selling point dat een horloge moet doen wat het moet doen: de tijd in de zuiverste vorm weegeven. Dus wie heeft een minuten- of secondenwijzer nodig? Slechts één uurwijzer, dat is alles wat volgens hem een horloge nodig heeft. In eerste instantie denk je dat dit niet mogelijk is. Maar door de wijzerplaat op een bepaalde manier te ontwerpen, zul je zien dat het echt werkt! Brassler kreeg het voor elkaar; Hij maakte een horloge met slechts één wijzer en het werkt en ziet er geweldig uit.

Populaire zoektermen: Neo.

58 horloges

Geschiedenis

Horloges of beter gezegd klokken met één wijzer vormen de basis van de tijdsweergave. De allereerste "klokkijkmachine" was de zonnewijzer, die slechts één wijzer had. De oudste zonnewijzer die we kennen is ongeveer 3500 jaar oud. De eerste mechanische klok werd uitgevonden in de 8ste eeuw in China. De eerste Europese mechanische klok dateert uit de 12e eeuw. Deze Europese klokken gebruikten ook slechts één wijzer. Het zijn deze klokken die Brassler zijn idee gaven een horloge te maken met slechts een enkele wijzer.
Wanneer u besluit om in de Meistersingerwereld te stappen zult u zien dat het aflezen van tijd op een eenwijzer horloge niet moeilijk is. U kiest ervoor dat exacte moment, die exacte secondelos te laten. Dat is niet zo belangrijk in het leven, want tijd is relatief. De tijd is er om van te genieten met de juiste mensen, de juiste dingen, het juiste horloge ...

Kwaliteit

De eerste Meistersinger horloges waren quartz horloges, maar in de huidige collectie van Meistersinger vormt de quartz lijn slechts de eerste stap in het Meistersinger universum. Omdat de horloges hebben slechts een wijzer hebben is de hoeveelheid tijd die de fabrikant besteedt aan de detaillering van de horloges enorm.
De wijzerplaten zijn zeer nauwkeurig met veel kleine details. Zongeborstelde wijzerplaten, gestreepte wijzerplaten, verhoogde indexen. Alles om een Meistersinger speciaal te maken. Wat niet veel mensen weten is dat het merk Meistersinger 100% Duits is, maar de horloges zijn 100% Swiss made. De ontwerp-afdeling en de afdeling verkoop zijn gevestigd in Münster Duitsland, maar de fabriek is gevestigd in Zwitserland.
Onze collectie van Meistersinger is verdeeld in twee groepen:
 

Eenwijzer horloges

Meistersinger in zijn puurste vorm. Gemaakt in Zwitserland. Eén enkele wijzer. Mechanische automatische horloges of mechanische handopwinders. Deze horloges zullen u verbazen met hun eenvoud, maar u zult merken dat de fabrikant veel tijd heeft besteed aan de details en gecompliceerde uurwerken. De Salthora horloges zijn bijvoorbeeld wonderen van de techniek!
 

Eenwijzer horloges met extra functies

Meistersinger heeft getracht om extra details en functionaliteiten aan hun minimalistische horloges toe te voege zoals een datum of een tweede tijdzone. Zij doen dit op de typische Meistersinger manier, met veel oog voor detail. Oog voor detail in het uurwerk, de kast en wijzerplaat. Dat is wat een Meistersinger zo speciaal maakt.