Gratis bezorging horloges boven € 50
Tissot horloges

Tissot horloges

Het Zwitserse horlogemerk Tissot produceert naast klassieke dames- en herenhorloges, moderne – buitengewoon precieze - chronografen en touchscreen sporthorloges die geliefd zijn over de hele wereld. Het is dan ook niet voor niets dat Tissot partner en officieel tijdmeter is bij verschillende sporten zoals MotoGP en de wereldkampioenschappen wielrennen, schermen, basketbal en ijshockey.

Populaire zoektermen: T Classic, T Sport, T Pocket, T Touch, T Lady, Heritage, Dames, Heren, Sluitingen en PRX.

530 producten

Innovaties

Naast hun uitgebreide collectie klassieke horloges, is  Tissot ook beroemd om de vele vernieuwingen. In 1853, introduceerde het merk het eerste in massa geproduceerde zakhorloge en het eerste zakhorloge met twee tijdzones. Tissot was ook de eerste horlogefabrikant die horloges maakte van kunststof (wat later de basis zou vormen voor Swatch horloges), steen, parelmoer en hout.
In 1999 introduceerde Tissot zijn eerste touchscreen T-Touch horloge. Horloges met deze technologie hebben een touch-sensitive saffierglas om de verschillende functies, zoals kompassen, barometer, hoogtemeter en thermometer te bedienen. De T-Touch-serie maakt nog steeds deel uit van de huidige Tissot horloge collectie.

Een merk met een lange geschiedenis

Tissot werd in 1853 opgericht door een monteur van gouden horlogekasten genaamd Charles-Félicien Tissot en zijn zoon Charles-Emile Tissot. Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Le Locle in Zwitserland.
Tissot werd opgezet als een comptoir d'établissage, dat is een netwerk van onafhankelijke ambachtslieden die sterk gespecialiseerd zijn in het produceren van horloge onderdelen. De horloges werden destijds geassembleerd en verkocht vanuit het comptoir. In die tijd waren alle Tissot horloges zakhorloges, horlogehangers of manufacture horloges, voornamelijk geproduceerd voor de Amerikaanse markt.
Vanaf 1917 is het bedrijf begonnen met de productie van blanco uurwerken, wat resulteerde in een fusie met Omega in 1930. Zij vormden daardoor de eerste Zwitserse horloge-vereniging: de SSIH (Société Suisse pour l'Industrie Horlogère).
Tijdens de economische crisis van de jaren 1970, die de Zwitserse horloge-industrie zwaar trof kwam er een nieuwe dreiging met de komst en populariteit van Aziatische quartz horloges. Nicolas G. Hayek  zorgde ervoor dat de SSIH (waarvan Tissot een deel was) en ASUAG fuseerden. Deze fusie in 1983 vormde de basis waarvan uit in 1998 de Swatch Group ontstond.
 
Vandaag de dag is de Swatch Group de grootste horlogeproducent en -distributeur van de wereld en nog steeds gevestigd in Le Locle, Zwitserland. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een van de meest verkochte Tissot horloges LeLocle heet.
 

Merkambassadeurs van Tissot

Tissot horloges zijn altijd populair geweest onder kunstenaars, acteurs en sporters. De horloges zijn gedragen door actrice Sarah Bernhardt, Carmen Miranda, Grace Kelly en James Stewart (in de Hitchcockfilm Rear Window). Tissot T-Touch horloges werden gedragen door Angelina Jolie in de film Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life en Mr. & Mrs. Smith. Niet verrassend dat het merk veel beroemde ambassadeurs heeft gehad. Onder hen coureurs zoals Jorge Lorenzo en Thomas Lüthi, basketballer Tony Parker en verschillende bekende acteurs en actrices.
 

Horloge.nl officieel dealer Tissot horloges

Horloge.nl is officieel verkooppunt van Tissot horloges. Bestel voor 22.30 uur en je horloge wordt de volgende werkdag bezorgd! Ook kan je jouw horloge laten bezorgen bij een afhaalpunt of ophalen in onze winkel in Antwerpen. Liever achteraf betalen? Dat kan gratis via AfterPay.