Nu Sale met kortingen tot 80%. Bekijk onze deals!

Horlogebandjes vervangen

Let op: deze pagina is alleen relevant voor horlogebandjes die bevestigd zijn middels drukpinnetjes/pushpins (en dus geen schroefjes).

Door het vervangen van uw horlogebandje kunt u er binnen een aantal minuten voor zorgen dat uw horloge er weer uitziet als nieuw. Of geef hem een compleet andere look! 

Zo vervangt u uw horlogeband

Het demonteren van uw oude horlogebandje

Voordat het nieuwe horlogebandje gemonteerd kan worden, moet eerst de oude eraf gehaald worden. Dit kan door middel van de drukpinnetjes (ook wel pushpins genoemd). Deze drukpinnetjes verbinden uw band aan beide kanten van de kast. Zie bovenstaande video.

Sommige horlogebandjes kunnen verwisseld worden door middel van easy pushpins, waaronder bandjes van het merk Cluse en Fossil. Doordat er een extra pinnetje in de band zit, kan deze makkelijker verwijderd worden. Door dit pinnetje naar links te bewegen, wipt het bandje vanzelf los. In onderstaande video ziet u stap voor stap hoe een horlogeband met easy pushpin vervangen kan worden. De stappen onder de video slaan op horlogebandjes zonder easy pushpin. Deze kunnen dan ook buiten beschouwing gelaten worden.

Stappen - het demonteren van een horlogebandje met (normale) pushpins

  1. 1. Draai het horloge met de achterzijde omhoog.
  2. 2. Wip het drukpinnetje er voorzichtig uit door er een klein beetje spanning op te zetten. Door deze naar links te drukken, zult u voelen dat hij wat meegeeft. Hierna kunt u het horlogebandje dan ook rustig naar beneden trekken, waardoor deze loskomt.
  3. 3. Haal het drukpinnetje uit uw bandje en check of deze nog in goede staat is. Vervang deze wanneer hij niet meer meeveert of is beschadigd. Op deze manier voorkomt u dat u uw horloge op een later moment eventueel verliest.
  4. 4. Herhaal bovenstaande stappen ook voor de andere kant, zodat beide bandjes verwijderd zijn.

Het monteren van uw nieuwe horlogebandje

Stappen - het monteren van een horlogebandje met (normale) pushpins

  1. 1. Draai het horloge weer met de achterzijde omhoog.
  2. 2. Pak het drukpinnetje en duw deze voorzichtig door het nieuwe horlogebandje.
  3. 3. Plaats het drukpinnetje in één van de gaatjes in de kast.
  4. 4. Terwijl u met uw duim het horlogebandje op zijn plek houdt, drukt u de andere kant van het drukpinnetje voorzichtig in het andere gaatje. Hierdoor zit deze klem en wordt de band op zijn plek gehouden.
  5. 5. Herhaal bovenstaande stappen ook voor de andere kant.
  6. 6. Controleer of de pinnetjes goed vastzitten door voorzichtig een aantal keer aan het bandje te trekken.

Het demonteren van uw oude Swatch horlogebandje

Tenslotte kunnen ook Swatch horlogebanden vervangen worden. Dit gaat wel iets anders dan bij andere merken. Zie onderstaande video voor verdere instructies.

Het demonteren van uw oude Nato horlogebandje

Een nato horlogebandje is een totaal ander type horlogeband. Hoewel dit type verschilt van de bandjes welke hierboven beschreven worden, kan een Nato band ook gemakkelijk vervangen worden. Zie de video hieronder.

Mocht het toch niet lukken om zelf uw horlogebandje te verwisselen, kunt u altijd contact met ons opnemen. We helpen u graag.